Jeg trenger hjelp til å tømme cache og informasjonskapsler på nettet

Når du bruker en nettleser, lagres viss informasjon fra nettsteder i hurtigbufferminnet og som informasjonskapsler. Noen problemer løses ved å fjerne dem.

• Informasjonskapsler er filer som opprettes når du besøker nettsider. De forbedrer opplevelsen når du surfer ved å lagre nettinformasjonen.
  • Deler av nettsider, for eksempel bilder, lagres i hurtigbufferen slik at de lastes raskere neste gang du besøker siden.

Å tømme hurtigbufferen og slette informasjonskapsler betyr:

• Noen innstillinger på nettsider fjernes. Hvis du for eksempel var pålogget, må du logge inn på nytt.
  • Hvis du har slått på synkronisering i Chrome, forblir du logget på Google-kontoen for synkronisering slik at data kan slettes på alle enheter.
  • Noen nettsteder kan virke tregere fordi innholdet, for eksempel bilder, må lastes inn på nytt.

Slik sletter du hurtigbuffer og informasjonskapsler for forskjellige nettlesere:

Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på de tre prikkene øverst til høyre.
  3. Klikk på «Flere verktøy»   > «Fjern nettinformasjon».
  4. Velg tidsintervallet øverst. Velg «Across the Ages» for å fjerne alt.
  5. Merk av i boksene ved siden av "Informasjonskapsler og andre nettstedsdata" og "bufrede bilder og filer".
  6. Klikk på «Slett data».

Firefox

1. Åpne Firefox på datamaskinen.
  2. Klikk på ikonet øverst til høyre.
  3. Velg "Historikk" > "tøm tidligere historikk"
  4. Velg tidsintervall og sørg for at "Cookies" og "Cache" er merket av. Fjern merket for de andre hvis du ikke vil slette alt.
  5. Klikk på "Fjern"'

Safari

1. Åpne Safari på datamaskinen
  2. Klikk på "Safari" ved siden av eplet i hovedmenyen og velg "tøm historikk"
  3. Velg tidsrom
  4. Klikk på "tøm historikk"

Edge

1. Åpne Microsoft Edge på datamaskinen.
  2. Klikk på Favoritter > Historikk.
  3. Velg historikk Velg Tøm historikk.
  4. Velg dataene og filtypene du vil fjerne fra datamaskinen. Det kan for eksempel være lurt å slette nettleserhistorikk og informasjonskapsler, men beholde autofyll- og passordhistorikk.
  5. Klikk på "Slett".