Jeg har brug for hjælp til at rydde cache og cookies i browseren

Når du bruger en browser, bliver nogle oplysninger fra hjemmesider gemt i cachehukommelsen og som cookies. Nogle problemer kan løses ved at rydde dem.

• Cookies er filer, der oprettes, når du besøger hjemmesider. De forbedrer din brugeroplevelse, når du surfer på nettet, ved at gemme weboplysningerne.
  • Dele af hjemmesider, som f.eks. billeder, gemmes i cachen, så de indlæses hurtigere, næste gang du besøger siden.

Når du rydder cachen og sletter cookies, betyder det, at:

• Nogle indstillinger på hjemmesider fjernes. Hvis du for eksempel var logget ind, skal du logge ind igen.
  • Hvis du har slået synkronisering til i Chrome, forbliver du logget ind på den synkroniserende Google-konto, så data kan slettes på tværs af alle enheder.
  • Nogle hjemmesider kan forekomme langsommere, fordi indholdet, såsom billeder, skal genindlæses.

Sådan rydder du cache og cookies i forskellige browsere:

Chrome

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Klik på de tre prikker øverst til højre.
  3. Klik på "Flere værktøjer"   > "Slet browserdata".
  4. Vælg tidsintervallet i fanen øverst. Vælg "Altid" for at rydde alt.
  5. Markér afkrydsningsfelterne ud for "Cookies og andre websidedata" og "Billeder og filer, der er gemt i cache".
  6. Klik på "Ryd data".

Firefox

1. Åbn Firefox på din computer.
  2. Klik på ikonet øverst til højre.
  3. Vælg "Historik" > "Ryd seneste historik".
  4. Vælg tidsintervallet, og sørg for, at "Cookies" og "Cache" er markeret. Fjern markeringen i de andre, hvis du ikke vil slette alt.
  5. Klik på "Ryd nu".

Safari

1. Åbn Safari på din computer
  2. Klik på "Safari" ved siden af ​Apple-ikonet i hovedmenuen, og vælg "Ryd historik"
  3. Vælg tidsinterval
  4. Klik på "Ryd historik"

Edge

1. Åbn Microsoft Edge på din computer.
  2. Klik på ikonet med de tre prikker, og vælg "Historik".
  3. Tryk på de tre prikker i historik-vinduet, og vælg: "Ryd browserdata".
  4. Vælg de data og filtyper, du vil fjerne fra din computer. Du kan f.eks. vælge at slette browserhistorik og cookies, men beholde autofyld og adgangskodehistorik.
  5. Klik på "Ryd nu".